۱۸ شهریور ۱۳۹۶
عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تهران میگوید این شورا مسئله کودکان زبالهگرد را به صورت ویژه بررسی میکند. چند پیش بهکارگیری کودکان کار از سوی پیمانکاران طرف قرارداد با سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران خبرساز شده بود.
ناهید خداکرمی به خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) گفته کودکان زبالهگرد در تمامی سطوح حضور دارند: «باید منشأ سازماندهی کودکان در محلهای دپوی زباله و … مشخص شود تا متوجه شویم کجا و یا چه کسانی آنها را به کار میگیرند.»
او گفته در بازدید از مراکز عرضه دام نیز به کودکان کار برخورده اما هر چه سعی کردیم از آنها در مورد نحوه سازماندهی و به کارگیریشان بپرسد، اما این کودکان به دلیل ترس پاسخی ندادهاند.
چند ماه پیش گزارشهایی منتشر شده بود که نشان میداد پیمانکاران طرف قرارداد با سازمان مدیریت پسماند کودکان کار را برای زبالهگردی و جابجایی اقلام بازیافتی به کار گرفتهاند. سازمان مدیریت پسماند شهر تهران وظیفه دارد زبالههایی را که شهروندان در کلانشهر تهران تولید میکنند از بین ببرد.
خرداد ماه امسال سازمان پسماند با انتشار اطلاعیهای در واکنش به این گزارشها ادعا کرد پدیده زبالهگردی و کنترل عوامل بروز آن خارج از حیطه اختیارات و مسئولیت شهرداری است.
موضوع کودکان زبالهگرد زمانی در دیماه سال ۹۵ مطرح شد که احد و صمد، دو کودک ۷ و ۸ ساله افغان در آتشسوزی یک گاراژ جمعآوری زباله سوختند.
اکنون ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر پنجم تهران میگوید: «برخی NGOها اطلاعاتی در خصوص این کودکان زباله گرد ارائه کردند که نیازمند راستی آزمایی است. برخی از این کودکان مهاجران افغان و پاکستانی هستند و مابقی ایرانی هستند که قطعا باید فکری به حال آنها کرد».
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی ایران اعلام کرد که از میان دو هزار و ۶۰۰ کودک خیابانی شناساییشده در تهران تنها ۳۰ درصد آنها تابعیت ایرانی دارند.
این معاونت برآورد کرده بود حدود ۷ هزار کودک کار در تهران زندگی میکنند. برخی از این کودکان اجاره داده میشوند. ۲۲۵ پاتوق هم در شهر تهران شناسایی شده که کودکان کار از این محلها به کار گرفته میشوند. بسیاری از این کودکان تابعیت غیر ایرانی دارند.
یک پژوهش نشان میدهد ۵۲ درصد کودکان زبالهگرد داخل مراکز تفکیک زباله زندگی میکردند و سطح بهداشت آنها به شدت پایین است.
آخرین دیدگاهها