۱۹ مهر ۱۳۹۶
دبیر کل سازمان ملل در سخنانی که به مناسبت روز جهانی مبارزه در راه لغو اعدام ایراد کرد، از کشورهایی که هنوز مجازات اعدام را اعمال میکنند خواست که به ۱۷۰ کشوری که مجازات اعدام را متوقف کردهاند بپوندند. او گفت در قرن بیست و یکم مجازات اعدام جایی ندارد.
ماه گذشته ماداگاسکار و گامبیا مجازات اعدام را لغو کردند و به ۱۷۰ عضو دیگر سازمان ملل متحد پیوستند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در اجلاسی که سهشنبه ۱۰ اکتبر به مناسبت روز جهانی مبارزه در راه لغو اعدام در نیویورک برگزار شد اعلام کرد که تنها چهار کشور، مسئول ۸۷ درصد اعدامها در سراسر جهاناند.
این چهار کشور عبارتاند از ایران، چین، عربستان سعودی و عراق.
آنتونیو گوترش خطاب به کشورهایی که همچنان مجازات اعدام را اعمال میکنند گفت:
«من میخواهم از تمام کشورهایی که به این اقدام وحشیانه ادامه میدهند بخواهم که اعدامها را متوقف کنند. به نظرم اعدام کمک ناچیزی به قربانیان و یا بازدارندگی از جرایم میکند.»
سازمان حقوق بشر ایران به مناسبت «روز جهانی مبارزه در راه لغو اعدام» اعلام کرده است که از ابتدای سال ۲۰۱۷، ۴۳۵ نفر در ایران اعدام شدهاند. رسانههای داخلی اما از این تعداد فقط ۸۳ اعدام را اعلام کردهاند.
به گفته آنتونیو گوترش برخی از دولتها اعدامها را پنهان میکنند و یک سیستم پیچیده برای پنهان کردن اعدامیها و علت اعدام آنها به وجود آوردهاند. دبیرکل سازمان ملل خواستار شفافیت کشورهایی شد که در آنها مجازات اعدام قانونی است و از آنها خواست تا به وکلا اجازه دهند کارشان را انجام دهند.
پیش از این گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران اعلام کرده بود که در سال ۲۰۱۴، ۹۶۶ نفر در ایران اعدام شده بودند. این تعداد بالاترین رقم اعدامیها در ایران در ۲۰ سال گذشته بوده است.
سازمان حقوق بشر ایران گزارش داده بود که در سال ۹۵ در مجموع ۶۷۱ زندانی اعدام شدهاند.
تخمین زده میشود که از آغاز انقلاب اسلامی تاکنون بیش از ۶۱ هزار نفر در ایران اعدام شدهاند.
بیشتر بخوانید – پرونده ویژه:
آخرین دیدگاهها