زوج ۱۳ ساله صاحب فرزند شده‌اند!!!!

آمار ثبت احوال ایران: سالانه نزدیک به دو هزار نوزاد

از مادران کمتر از ۱۵ سال، متولد می‌شوند.!!!

یک نوجوان ۱۳ ساله که دو سال پیش با دختری که امروز ۱۵ سال دارد ازدواج کرده، در مصاحبه‌ای با یکی از روزنامه های رسمی از «سختی‌های زندگی» سخن گفته است.

این نوجوان که بهزاد آرایش نام دارد و اهل کرمان است، هنگام ازدواج ۱۱ سال داشته و همسرش زینب نیز هنگام ازدواج ۱۳ ساله بوده است.

به گزارش هرانا، او در گفت‌و‌گو با روزنامه شرق می‌گوید: «خیلی مشکل داریم. حس می‌کنم سخت است؛ زندگی سخت است. بچه کوچک و مریضی و بدبختی. خانه می‌خواهیم. آواره‌ایم.»

فرزند بهزاد و زینب کمتر از ۲۰ روز پیش به دنیا آمده و نامش را محمدصادق گذاشته‌اند.

آمار سازمان ثبت احوال ایران نشان می‌دهد که سالانه نزدیک به دو هزار نوزاد از مادرانی که کمتر از ۱۵ سال سن دارند، متولد می‌شوند.

رادیو زمانه مینویسد، بر پایه این آمار، استان سیستان و بلوچستان با ۴۶۲ مورد ولادت نوزاد از مادران زیر ۱۵ سال، استان‌های خراسان رضوی و خوزستان با ۱۵۸ مورد، آذربایجان شرقی با ۹۹ مورد، آذربایجان غربی با ۹۰ مورد و کرمان با ۸۷ مورد به ترتیب بیشترین آمار تولد نوزادان از مادران کم سن و سال را به خود اختصاص داده‌اند.

بهزاد درباره برخورد هم سن و سالانش با او می‌گوید: «هم‌سن‌ و ‌سال‌هایم بازی می‌کنند. مدرسه می‌روند. هیچی نمی‌گویند. اگر هم چیزی بگویند می‌گویم قسمت بود. قسمت بود زود عروسی کنم و خدا زود بهم بچه بدهد.»

این پدر ۱۳ ساله می‌گوید روز‌ها به سر میدانی در شهر می‌رود تا به عنوان کارگر سر کار برود. کاری که به گفته او یک روز هست و ۱۰ روز کاری نیست. مزد یک روز کار بهزاد ۳۰ هزار تومان است و او می‌گوید که با کمک مالی پدر و مادرش و مادر همسرش زندگی می‌کنند.

بهزاد می‌گوید که راحت ازدواج کرده‌اند و کسی هم مانعشان نشده است.

بر پایه قوانین ایران، سن ازدواج برای دختران ۱۳ سال و برای پسران ۱۵ سال است، اما پدر یا جد پدری می‌توانند دختران کمتر از این سن را نیز با اجازه دادگاه بر سر سفره عقد بنشانند.

بالا بردن سن ازدواج زنان در قوانین ایران یکی از خواسته‌های فعالان حقوق زنان در این کشور است.

بنا به آمار ارائه شده از سوی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، عوارض ناشی از بارداری و زایمان یکی از مهم‌ترین علل مرگ دختران در سنین ۱۵ تا ۱۹ سال در سطح جهان است و سالانه منجر به ۷۰ هزار مرگ می‌شود. هرانا 20 دیماه