تاوان بی‌برقی در خوزستان؛ سه نفر در کانال آب شوش غرق شدند

بر‌اساس اطلاعات رسیده به «ایران‌وایر»، طی هفته گذشته با تشدید گرمای هوا و قطع مداوم برق در شهرهای مختلف استان خوزستان، دستکم سه شهروند در کانال آب نیشکر شوش غرق شده و جان خود را از دست دادند.

هویت دو تن از این شهروندان «حسین خسرجی»، کودک چهار ساله و جوانی به نام «مهدی عبدالخانی»، از اهالی روستای «سید عباس خان» از توابع شهرستان شوش توسط ایران‌وایر احراز شده است.

یک دختر بچه شش ساله نیز از قربانیان این حادثه بوده که نام و تصویری از او موجود نیست.

یکی از اهالی منطقه به ایران‌وایر می‌گوید: «مردم براثر قطعی مداوم برق و شدت گرما به کانال‌های آب و رودخانه‌ها پناه می‌برند و باتوجه به اینکه اغلب شهروندان به مراکز تفریحی آبی ایمن در این مناطق دسترسی ندارند، قربانی می‌شوند و جان خود را از دست می‌دهند.»

قطع برق در ایران علاوه‌بر اینکه جان بسیاری از شهروندان را به مخاطره می‌اندازد، خسارات مالی گسترده‌ای نیز به وسایل برقی شهروندان وارد کرده است.

علاوه‌بر این در صنایع کوچک و بزرگ نیز، خسارات  بسیاری به بار آورده است.

«هاشم اورعی»، استاد برق دانشگاه شریف، ۷شهریور در گفت‌وگو با وبسایت «انتخاب» گفته بود که «سال گذشته، ۸ میلیارد دلار زیان ناشی از کمبود برق و تولید بود؛ امسال احتمالا ۱۲ میلیارد دلار زیان خواهیم داشت و قطعی برق به زمستان‌ها هم می‌کشد.»

«جعفر قادری»، نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز ۴شهریور گفته بود «قطعی برق باعث شده تا اغلب واحدهای سودده با زیان‌های هنگفتی مواجه شوند» و حتی برخی از آن‌ها در شرایط سخت و بحرانی قرار گرفته‌اند.

«مهرداد لاهوتی»، عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه مجلس نیز ۲۰مرداد به خبرگزاری «میزان»، وابسته به قوه قضاییه گفته بود که «خسارت قطعی برق به صنایع ۵ میلیارد دلار است.»

قطعی برق و خسارت‌ تا ۱۲ میلیارد دلاری در‌حالی به اقتصاد ایران و صنایع تحمیل شده است که براساس ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب‌وکار، صنایع نباید در اولویت قطع خدمات قرار بگیرند و دولت در صورت قطع، موظف به جبران خسارات آن‌هاست.