از درخشش کودکان ایرانی در مسابقات جهانی محاسبات ذهنی تا استفاده از هوش مصنوعی در مدارس

8 دی 1403 خبرگزاری ایسنا

ایمنا از درخشش کودکان ایرانی در مسابقات جهانی محاسبات ذهنی، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه و نوآورانه شناختی، استفاده از هوش مصنوعی در مدارس برای یادگیری شخصی‌سازی‌شده، پرداخت بخشی از مطالبات دارویی و نقش هوش مصنوعی در شناسایی زودهنگام و بهینه‌سازی درمان سرطان در بسته خبری پنجره امید می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ درخشش کودکان ایرانی در مسابقات جهانی محاسبات ذهنی می‌رویم، در ادامه نیز فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه و نوآورانه شناختی مطرح شده است، همچنین استفاده از هوش مصنوعی در مدارس برای یادگیری شخصی‌سازی‌شده، پرداخت بخشی از مطالبات دارویی در هفته‌های پیش‌رو و نقش هوش مصنوعی در شناسایی زودهنگام و بهینه‌سازی درمان سرطان نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.

درخشش کودکان ایرانی در مسابقات جهانی محاسبات ذهنی

کودکان ایرانی در مسابقات جهانی محاسبات ذهنی در هند بسیار درخشیدند، این کودکان با استفاده از توانایی‌های محاسباتی خود موفق شدند تا جایگاه‌های برتری را در مسابقات به دست آورند و نشان دهند که ایران دارای نسل جوان با استعداد و توانایی‌های بالقوه‌ای است و این موفقیت نشان‌دهنده تمرکز و تلاش‌های زیادی است که دانش‌آموزان و مربیان ایرانی در زمینه محاسبات ذهنی به خصوص در مسابقات بین‌المللی دارند.

این دانش‌آموزان کم سن و سال در بین رقبای جهانی، نام ایران را بر سر زبان‌ها انداخته‌اند؛ یک دختر و پسر یزدی به عنوان نمایندگان ایران در دهلی‌نو راهی مسابقاتی شده‌اند تا در رقابت‌های جهانی محاسبات ذهنی و چرتکه ۲۰۲۴ به رقابت با نمایندگان کل دنیا بپردازند؛ کودکانی که در بین برگزیدگان ۶ هزار نفر از ۸۰ کشور جهان، حسابی خوش‌درخشیدند و عناوین ارزشمندی برای کشورمان به ارمغان آوردند.

فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه و نوآورانه شناختی

ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی، فناوری و دانش‌بنیان ریاست جمهوری، فراخوان اعلام حمایت از طرح‌های فناورانه را در حوزه علوم شناختی منتشر کرد.

توسعه ابزارها و فناوری‌های پیشرفته شناختی شامل ارتباط مغز با مغز و مغز با ماشین، فناوری‌های تحریک نواحی عمیق مغز، طراحی ابزارهای شناختی قابل حمل و ارزان برای تشخیص و درمان فناوری‌های نوین برای ارزیابی و توانبخشی شناختی تولید ابزارها و پلتفرم‌های آموزشی و بازی‌های شناختی پیشرفته مانند واقعیت مجازی، سامانه‌های هوش مصنوعی برای غربالگری شناختی، مدیریت منابع انسانی و تحلیل دادگان رفتاری تولید نرم‌افزارها و بسته‌های آموزشی با رویکرد شناختی از اولویت‌های این فراخوان حمایتی است.

محققان، پژوهشگران، متخصصان، اساتید و نوآوران علاقه‌مند به فعالیت در حوزه‌های اعلام شده می‌توانند برای اطلاع از دیگر اولویت‌های فراخوان به تارنمای ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی به نشانی www.cogc.ir مراجعه کنند؛ در این فراخوان به طرح‌های برگزیده، کمک‌هزینه تحقیق و توسعه به مبلغ پنج میلیارد ریال به صورت بلاعوض اختصاص پیدا می‌کند و ایده‌های کاربردی، خلاقانه و منتج به نمونه از حمایت‌های حوزه زیست‌بوم کسب‌وکار ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی بهره‌مند خواهد شد. مهلت ارسال طرح‌ها تا پنجم بهمن ۱۴۰۳ تعیین شده است.