دریافت خبر از: احمد کاظمی زاده Ahmad Kazemi Zadeh
کنوانسیون حقوق کودک ماده 40 بند 2 : هر كودكي كه بنوعي در مقابل قانون گناه كار شناخته شده و متهم يا مجازات مي شود، اين حداقل حقوق را دارد:
ب) بلافاصله والدين و يا سرپرست كودك بايد به موضوع اتهام واقف شده و بتوانند از ابزار حقوقي و داشتن وكيل براي دفاع از كودك برخوردار باشند.
ج) دادگاه يا نهاد حقوقي مربوطه بلافاصله به مورد كودك رسيدگي نمايد و در صورتيكه سن و شرايط كودك اجازه دهند و نفع و آسايش كودك مختل نشود، والدين يا سرپرست كودك هم در دادگاه شركت ميكنند.
ه) هرگاه حكم دادگاه اوليه مبني بر مجرم شناختن و مجازات كودك بود، بايد دادگاه يا مرجع بالاتري كه جانبدار حكومت، حزب، فرقه يا آييني نبوده و كاملا ناوابسته باشد، حكم صادره قبلي را بررسي و به شكايت رسيدگي كند.
و) هيچگاه نبايد محدوده خصوصي كودك و شخصيت او دچار آسيب شود.
5 سپتامبر سال 1990 نماینده دائم دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل کنوانسیون حقوق کودک را امضا نمود. مجلس شورای اسلامی نیز در اسفند سال 1372 طی مادهواحدهای آن را تصویب کرد و این کنوانسیون از 13 ژوئیه 1994 برای ایران لازمالاجراشد.
و گزیده ای از پرونده متهم:
۱ سالار شادیزادی زمانیکه ۱۵ سال و ۶ ماه داشت به اتهام قتل بازداشت شده، دادگاه حکم اعدام صادر میکند. ۲ بعد از اعتراض وکیل، مجددا حکم اعدام توسط دیوان عالی نیز تائید میشود. ۳ بعد از گذشت ۹ سال و با تصویب قانون جدید مجازات اسلامی، پروندۀ او برای تصمیم نهائی به پزشکی قانونی ارسال میشود. ۴ پزشکی قاونی اعلام میدارد : با گذشت ۹ سال امکان تشخیص برای سلامت سالار در زمان ارتکاب جرم نیست. ۵ و در نهایت دادگاه بدون وارد شدن به ماهیت پرونده حکم اعدام را تائید میکند!!
اعضای نمایندگی سوئد با توجه به ابهاماتی که وجود دارد از جمله: هنوز انگیزه قتل مشخص نشده است ( او یک بار ادعا میکند مقتول قصد تعرص به وی را داشته، یک بار اعتراف به انتقام گیری از خانواده مقتول میکند و اکنون اعلام میدارد قتل بصورت ااتفاقی رخ داده و با تصمیم قبلی نبوده است)، از دولتمردان ایران درخواست میکنند:
حکم اعدام سالار شادی زادی را متوقف کنند
634 کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
نمایندگی سوئد
آخرین دیدگاهها