شهیندخت مولاوردی معاون آقای روحانی: سن اعتیاد دختران به 13 سال رسید

دریافت از مریم مرادی Maryam Moradi     

سن 13 چه سالی است؟ مگر این سن مربوط به دوران نوجوانی نیست؟

جایگاه  نوجوانان در این سن  کجاست و چیست؟

مگر نباید دانش آموز باشند وپشت میز کلاس درس در دبیرستان ها باشند؟

حال سئوال است چرا باید دراین سن و کمتر تا 10 سال دختران ازدواج کنند؟

پدیده ی شوم کودکان کار خیابانی چه مقوله ایست و چگونه شکل گرفته و رشد کرده است، تا جاییکه شامل چندین میلیون نفرمی شوند و این رقم مدام هم درحال رشد است؟

مگر عامل این پدیده  فقرخانوادگی نیست؟ چون والدین قادرنیستند تا هزینه تحصیلی فرزندان شان را تأمین کنند. یاو ادار به ازدواج اجباری شان می کنند . یااینکه ناچارند فرزندان شان را ازپشت میز مدارس روانه ی  خیابان های شهرها کنند تا بازباله گردی و آدامس وگل فروشی وحتی تکدی گری و توزیع مواد مخدر کسب درآمدپول برای کمک به اعضای خانواده کنند .

متأسفانه برخی شان قربانی اعتیاد می شوند . آنهم پدیده ی شوم ناهنجار اجتماعی که نه بنیان برخی از خانواده ها راازهم پاشانیده است  که جامعه را آلوده ودگرگون کرده است . برای اینکه رسانه های خبری به نقل از دست اندرکاران رژیم به دفعات  گزارش  داده اند که از 20 هزار کارتون خوابان درتهران که  شامل کودکان هم می شود، تعداد 5 هزار نفرشان زن هستند.

البته عجیب نیست که چرا به دلیل  ترسیم خطوط قرمز سانسور هرگز تحلیل وبررسی علت ومعلولی ارائه نمی شود که عامل اعتیاددرجامعه چیست؟ دلیل روی آوری به مصرف مواد مخدر واعتیاد در جامعه چیست؟ نقش تبعیض و بی عدالتی و عدم آزادی و امکانات تفریحی و سرگرمی سالم همراه بافقر وبیکاری در گرایش به مصرف مواد  چیست؟

چرا زنان و دختران دانشجو که نوجوانان 13 ساله وکمتر دختر روی به مصرف مواد مخدر آورده اند؟

چرا آنقدار انواع و اقسام مواد مخدر در جامعه فراوان وجوددارد که آزادانه به درون زندان ها هم برده می شود؟ مهمتراینکه موادمخدر چگونه وارد کشور وتوزیع می شود؟

مرزهای زمینی و آبی وهوایی کشور از سوی چه نهادهایی کنترل وحفاظت  می شود؟درآمد فروش مواد مخدر شامل چه باندهای مافیایی مواد مخدر می شود؟ نقش باندمواد مخدر مافیایی پاسداران چیست؟ سهم شان از این درآمد چیست؟

البته از یاد نرفته که برحسب اعتراف چندسال پیس احمدی نژاد درمصاحبه مطبوعاتی بگم، بگم خود اشاره به برادران قاچاقچی کرد و از درآمد وسوسه انگیز 2 میلیارددلاری یاد نمود. ولی تازگی وزیر کشور دولت روحانی به رقم  سالانه 3 میلیارددلار مواد مخدر ونقش پول های کثیف در سیاست  اعتراف کرد .

همینطور  فراموش نشده آن زمان که مهدی کروبی در حصر خانگی نبود و رئیس مجلس ششم مدعی اصلاح طلب در دوران ریاست جمهوری خاتمی بود ناپرهیزی کرد وگفت باید وضع اسکله های غیرمجاز در سواحل بنادرجنوب کشور بررسی شود . اما کروبی به دلیل تهدید وفشار روز بعد نه حرفش را تصحیح کرد یا پس گرفت که هزینه اش عدم ورود وی به مجلس ارتجاع هفتم مدعی اصول گرایی شد.

بهرحال اکنون  شهیندخت مولاوردی  که معاون  روحانی رئیس جمهور در امور زنان و خانواده است. با اشاره به ازدواج برخی از دختران پیش از رسیدن به سن قانونی گفته است: در یکی دو سال اخیر آمار نگران کننده‌ای از ازدواج دختران پیش از رسیدن به سن قانونی و ثبت آنها به دست ما رسیده است و حتی شاهد ازدواج دختران کمتر از 10 سال نیز بوده‌ایم.  همچنین  وی اینکه به عدم حضور زنان در میادین ورزشی زنان وخانه نشینی شان اشاره کرد . مهنتر به این واقعیت تلخ اعتراف نمود که  در حال حاضر سن ازدواج قانونی دختران 13 سال شمسی است  ودرباره آمار زنان معتاد گفت: نزدیک 10 درصد معتادان، زن هستند ،62 درصد از معتادان متاهل هستند و انواع آسیب‌ها و خشونت ها را بر خانواده خود اعم از زنان و فرزندان اعمال می‌کنند.در حال حاضر سن اعتیاد دختران به 13 سال رسیده است و شاهد تغییر الگوی مصرف مواد از سوی آنان از مواد سنتی به مواد صنعتی و روان گردان هستیم. این تغییر نشان دهنده آن است که دختران به دنبال شادی و نشاط هستند چرا که افسردگی یکی از دلایل گرایش به اعتیاد محسوب می‌شود.

البته خانم شهیندخت ملاوردی نگفته است  که دلایل افسردگی  درجامعه چیست که عامل گرایش بها عتیاد شده است .

درنهایت اینکه مگر عامل ومقصر اصلی شرایط موجود معتادشدن دختران 13 ساله جز دست اندرکاران رژیم وارونه ی ولایت فقیه و مبارزه ی بیش از 36 ساله با قاچاقچیان مواد مخدر ومعتادین است وتا زمانی که این رژیم بغایت زن ستیز باشد و ولی فقیه همکاره باشد نه چشم انداز بهبود شرایط نیست که اوضاع وخیم وبحرانی تر خواهد شد .

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به ازدواج برخی از دختران پیش از رسیدن به سن قانونی گفت: در یکی دو سال اخیر آمار نگران کننده‌ای از ازدواج دختران پیش از رسیدن به سن قانونی و ثبت آنها به دست ما رسیده است و حتی شاهد ازدواج دختران کمتر از 10 سال نیز بوده‌ایم. در این شرایط از وزارت دادگستری خواسته‌ایم گزارشی درباره ازدواج دختران در زیر سن قانونی به ما ارائه دهد.

به گزارش ایسنا، شهیندخت مولاوردی با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر سن ازدواج قانونی دختران 13 سال شمسی است و براساس مفاد قانون مدنی در صورتی که ولی دختر مصلحت بداند او پیش از 13 سالگی نیز می‌تواند ازدواج کند. بیشتر این ازدواج‌ها در مناطق مرزی به علت فقر اتفاق می‌افتد بنابراین از وزارت دادگستری درخواست کرده‌ایم گزارشی درباره ازدواج دختران در زیر سن قانونی به ما ارائه دهد.

وی در ادامه گفت: ما پس از دریافت گزارش وزارت دادگستری بررسی‌های کارشناسی خود را از ابعاد مختلف فقهی، حقوقی و جامعه شناختی آغاز و در صورت لزوم لایحه‌ای را در این زمینه تنظیم می‌کنیم و به دولت ارائه می‌دهیم تا دولت نیز به مجلس ارائه دهد.

مولاوردی درباره مهمترین مطالبات زنان کشور اظهارکرد: براساس نتایج به دست آمده از اطلس زنان کشور چندین موضوع نیازمند اقدام فوری است بنابراین درصدد هماهنگی بین دستگاه‌ها و پیگیری اجرای وظایفشان در این موضوعات هستیم. یکی از این موضوعات بررسی مسایل زنان سرپرست خانوار و دیگری دختران فارغ التحصیل دانشگاهی و به طور کلی دختران جوان است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر شاهد نبود توازن میان مسئولیت‌های زنان در خانه و مسئولیت‌های اجتماعی آنها هستیم. همین امر موجب شده که آنان فشار مضاعفی را تحمل کنند و برای امنیت شغلی زنان فکری نشده است. علاوه بر آن برخی مصوبات نیز مانند دورکاری، تقلیل ساعت کاری زنان دارای شرایط خاص، انتظاراتی در جامعه ایجاد کرده اما زمینه‌های اجرایی آن فراهم نبوده یا عمر دولت قبلی برای اجرای این مصوبات کفاف نداده است.

تشکیل کمیته ای برای بررسی حضور زنان در ورزشگاه‌ها

مولاوردی در پاسخ به این پرسش که آیا به نظر شما حضور زنان در ورزشگاه‌ها در صدر مطالبات زنان است گفت: در یک نشست خبری خبرنگاران در زمینه اقدامات ما برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها سئوالی از من پرسیدند و من پاسخ دادم برای بررسی ایجاد سازوکار لازم به منظور حضور زنان در ورزشگاه‌ها کمیته‌ای تشکیل شده است اما این کار به معنای آن نیست که حضور زنان در ورزشگاه‌ها در صدر مطالبات زنان است.

وی اضافه کرد: پس از پایان نشست خبری یکی از نشریات قدیمی از قول من تیتر زد که حضور زنان در ورزشگاه‌ها مهمترین مطالبه زنان است. ما به صورت کتبی اعتراض خود را به روزنامه ارسال کردیم اما دریغ از ارائه توضیح و عذرخواهی البته این اولین بار نیست که با انجام چنین شیطنت‌هایی موجب تشویش اذهان عمومی می‌شوند. علاوه بر آن یکی دیگر از رسانه‌های کشور در آستانه بازی‌های ایران در لیگ جهانی والیبال شیطنت دیگری کرد. این در حالیست که معتقدیم پس از گذشت 36 سال از پیروزی انقلاب اسلامی دنیا از ما انتظار دارد که به عنوان نظام دینی این مسائل ساده را مدیریت کنیم و ضمن رفع نگرانی برخی افراد، خواسته برحق بخشی از جوانان را پاسخ دهیم.

سن اعتیاد دختران به 13 سال رسیده است

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده درباره آمار زنان معتاد گفت: نزدیک 10 درصد معتادان، زن هستند ،62 درصد از معتادان متاهل هستند و انواع آسیب‌ها و خشونت ها را بر خانواده خود اعم از زنان و فرزندان اعمال می‌کنند.در حال حاضر سن اعتیاد دختران به 13 سال رسیده است و شاهد تغییر الگوی مصرف مواد از سوی آنان از مواد سنتی به مواد صنعتی و روان گردان هستیم. این تغییر نشان دهنده آن است که دختران به دنبال شادی و نشاط هستند چرا که افسردگی یکی از دلایل گرایش به اعتیاد محسوب می‌شود.

وی درباره وظایف معاونت امور زنان اظهار کرد: ما در حوزه زنان و خانواده برنامه‌هایی داریم البته بدان معنا نیست که سایر دستگاه‌ها توجهی به زنان ندارند. به عنوان نمونه برخی از طر‌ح‌ها مانند طرح تحول سلامت شامل زنان نیز می‌شوند. معاونت امور زنان در حوزه‌هایی که احساس می‌کند کم کاری می‌شود یا خلأ وجود دارد،حساسیت های لازم را ایجاد می‌کند.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: خروجی کار ما مثل نتایج کار برخی از وزارتخانه‌ها ملموس نیست و ما تلاش می‌کنیم زیرساخت‌های لازم را ایجاد و گفتمان جدیدی را ایجاد کنیم.

عقلانی نیست که از جوانی که فاقد مسکن و شغل است بخواهیم دو تا سه فرزند داشته باشد

وی که در برنامه گفت‌و‌گوی ویژه خبری حضور یافته بود، در پاسخ به این پرسش که آیا شما معتقدید که داشتن بیشتر از دو فرزند اشتباه است گفت: من در یکی از صحبت‌های خود گفتم براساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بین دستگاه‌های اجرایی در زمینه افزایش جمعیت تقسیم کار شده است و باید مسکن و اشتغال لازم برای جوانان ایجاد شود علاوه بر آن در زمینه اقناع جوانان برای فرزندآوری اقداماتی انجام شود. اما بدون فراهم کردن زیرساخت‌های لازم مانند مسکن، اشتغال و اقناع جوانان نباید انتظار داشته باشیم که آنان به فرزندآوری روی بیاورند و عقلانی نیست که از جوانی که فاقد مسکن و شغل است بخواهیم دو تا سه فرزند داشته باشد.

وی با بیان اینکه با خلاء آماری مبتنی بر جنس مواجه هستیم،اظهارکرد: برای رفع این خلاء پروژه مشترکی را با پژوهشکده آمار و مرکز آمار ایران آغاز کرده‌ایم تا آمار مبتنی بر جنس را در سرشماری‌ها لحاظ کنند.

 مولاوردی در پایان با اشاره به تهیه گزارش وضعیت درباره زنان اظهار کرد: ما گزارش وضعیتی درباره پنج موضوع زنان مانند وضعیت زنان در بازار کار و وضعیت زنان در خانواده برای برنامه ششم توسعه آماده کرده‌ایم.. تصاویر ضمیمه شده است. بالاترین 15 شهریور