ازدواج سرپرست و فرزندخوانده مشکلی را ایجاد نمیکند
دریافت از: لیلا سعادت
امیر حسین قاضی زاده عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:
ازدواج سرپرست و فرزندخوانده بهانهای برای افرادی است که به دنبال برخورد با ارکان مذهبی جامعه هستند
در غیراین صورت این موضوع مشکلی را ایجاد نمیکند. ….
امیر حسین قاضی زاده در گفتو گو با خبرنگار جامعه فارس گفت: ازدواج سرپرست و فرزندخوانده پس از سن رشد به شرط عدم وجود مشکلات شرعی یعنی بحث عدم محرمیت بلا اشکال بود.
وی ادامه داد: تصور سازمان بهزیستی این بود که کسانیکه فرزندی را به عنوان فرزندخوانده قبول میکنند باید ازدواج آنها با فرزندخوانده ممنوع باشد و در قانون اولیه که در مجلس هشتم مطرح شد پیشنهاد ارائه شده مبنی بر ممنوعیت این موضوع بود اما شورای نگهبان بر این موضوع ایراد گرفت و دلیل آنها نیز این بود که کسیکه ارتباط محرمیت با سرپرست خود ندارد و به سن رشد رسیده است خودش محل تشخیص تکلیف خودش است و شما نمیتوان این را ممنوع کرد چون شرع نیز آن را ممنوع نکرده است.
قاضی زاده افزود: در بازبینی قانون در کمیسیون اجتماعی این تبصره مورد بازبینی قرار گرفت چراکه از یک طرف میتوانستیم آن را به طور کامل ممنوع کنیم و از طرف دیگر از لحاظ عرفی دچار مشکل بودیم یعنی ازدواج سرپرست و فرزند خوانده در عرف پسندیده نبود به همین دلیل حد وسطی در نظر گرفته شد به نام دادگاه صالحه که این دادگاه به عنوان قیم بتواند مصلحت فرزند را در نظر بگیرد و بر اساس شرایط سرپرست و مصلحت فرزندی که به سن رشد رسیده است و میتواند ازدواج کند در نظر بگیرد.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: به این ترتیب منافع فرزند را دادگاه صالحه در نظر میگیرد و آزادی ازدواج ممنوع اعلام شد البته این مشکل در خانوادههای مذهبی ایجاد نمیشود چون خانوادههای مذهبی معمولا فرزند خوانده را با تدبیری به سرپرست محرم میکنند و وقتی که محرم شود دیگر قابلیت ازدواج با سرپرست را از دست میدهد.
قاضی زاده افزود: به اعتقاد من ازدواج سرپرست و فرزندخوانده بهانهای برای افرادی است که به دنبال برخورد با ارکان مذهبی جامعه هستند در غیر اینصورت این موضوع مشکلی را ایجاد نمیکند. خبرگزاری فارس 09 مهرماه
آخرین دیدگاهها