۴ درصد کلاس‌های درس با بخاری نفتی گرم می‌شوند/ جمع‌آوری بخاری‌های گازی غیراستاندارد

۲۲ تیر ۱۳۹۹

براساس اعلام رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در حال حاضر ۴ درصد کلاسهای درس با بخاری‌های نفتی گرم می‌شوند.

به گزارش ایسنا، مهراله رخشانی مهر در جلسه ویدیو کنفرانس سازمان نوسازی مدارس بیان کرد: استاندار خراسان شمالی یکی از استانداران پرکار و پرتلاش است و توجه ویژه‌ای به حوزه آموزش و پرورش و موضوع مدرسه سازی دارد. طی دورهای که با ایشان همکار هستیم، اقدامات خوب و شایسته‌ای در این استان پیگیری کردیم. اتفاق خوبی در استان خراسان شمالی رخ داد که سپس در سایر استانهای کشور به عنوان الگو اجرایی شد. از جمله این اتفاقات موضوع جمع آوری بخاری‌های نفتی از سطح استان بوده است؛ اتفاقی که در زمان مناسب و کوتاهترین زمان ممکن رخ داد.

وی ادامه داد: همچنین برنامه بعدی ، جمع آوری بخاریهای گازی غیراستاندارد بود. بحث جمع آوری بخاری‌های نفتی در سطح کشور از استان خراسان شمالی آغاز شد و شاید این انگیزه‌ای که در ما برای پیگیری در سایر استانهای کشور ایجاد شد، شروع کننده آن استان خراسان شمالی بود.

رخشانی‌مهر بیان کرد: وضعیت بسیار نامناسبی بود و اینگونه نبود که زیرساختهای لازم برای استانداردسازی و جمع آوری بخاریهای نفتی فراهم باشد بلکه در بسیاری از مناطق مشابه سایر مناطق کشور زیرساختهای لازم فراهم نبود، نه برق داشتیم و نه گاز؛ خوشبختانه با دستورات ویژه‌ای که استاندار به دستگاه‌های ذیربط دادند همه زیرساختها در همان زمان کوتاه فراهم شدند؛ یعنی در نقاطی که امکان پذیر بود گاز رفت و در نقاط دیگر ترانسهای برق تقویت شدند که این اتفاق خوب رخ داد و سپس آن را به کل کشور تسری دادیم و در کل کشور کلیه بخارهای نفتی که زیرساختهای گاز یا برق فراهم شده بود جمع آوری شدند و در حال حاضر تنها ۴ درصد کلاس‌های درس با بخاری‌های نفتی گرم می‌شوند که آن را در دستور کار قرار دادیم و شاید تا پایان سال آنهایی که امکان پذیر است را از سطح کشور جمع‌آوری کنیم.

جمع آوری بخاری‌های گازی غیراستاندارد

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تاکید کرد: بخش بعدی که در دستور کار است جمع آوری بخاری‌های گازی غیراستاندارد است. در استان خراسان شمالی بخاری گازی غیراستاندارد نداریم و دامنه آن را برای کل کشور گسترش میدهیم.

تلاش برای جمع‌آوری کلاس‌های سنگی

رخشانی‌مهر در ادامه درباره کلاسهای سنگی نیز بیان کرد: موضوع جمع آوری کلاسهای سنگی از استان خراسان شمالی به عنوان اولین استان اتفاق افتاد و اکنون در استان خراسان شمالی کلاس درس سنگی نداریم و در حال برنامه ریزی برای تامین اعتبار جمع آوری به موقع آن هستیم. اینها اتفاقات خوبی بود که در استان خراسان شمالی افتاد.

وی با اشاره به اینکه متوسط سرانه فضاهای آموزشی در کشور حدود ۵.۲ مترمربع است گفت: برای استان خراسانی شمالی این عدد ۵.۳۳ است و این یعنی این استان جز استانهایی است که بالای متوسط سرانه کل کشور قرار دارد، البته تا سرانه استاندارد که ۸.۴ مترمربع است فاصله داریم که امید است با تلاشهایی که صورت میگیرد و تفاهم نامه هایی که مبادله میشود بتوان بخش دیگری از این گرفتاریها را حل کنیم.

رخشانی مهر با بیان اینکه عدد مدارس نیازمند مقاوم سازی در استان براساس گزارشی که ارایه شد بالاست و باید بتوان آن را کاهش داد و آن را به میانگین کشوری برسانیم، یاداور شد: این تفاهم نامه مبادله شد تا رقم ۲۰۰ میلیاردتومان را برای موضوع مدرسه سازی اختصاص دهیم. ۵۰ درصد این رقم را استانداری خراسان شمالی متعهد شدند و ۵۰ درصد این عدد را از محل اعتبارات ملی سازمان نوسازی مدارس کشور تامین خواهیم کرد.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در ادامه با اشاره به طرح ویژه ای به نام «آجر به آجر» گفت: وزیر آموزش و پرورش و شورای عالی آموزش و پرورش برای حمایت از این طرح ملی بسیج شدند و بنا بر این است که در موضوع مشارکتهای مردمی اتفاق تازه‌ای را رقم بزنیم؛ حدود ۳۰ هزار نفر خیر ثبت شده در سامانه نوسازی مدارس داریم خیرینی که در موضوع مدرسه سازی مشارکت کردند و انصافاً کارهای بزرگی انجام شد.

به گفته وی، طی سال گذشته بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان خیرین در موضوع مدرسه سازی تعهد دادند. این رقم چشمگیری است. پیش‌بینی می‌شود این عدد تا پایان سال به ۲۱۰۰ میلیارد تومان برای سال ۹۹ یعنی رشد حدود ۴۰ درصدی برسد.

رخشانی مهر گفت: بر اساس طرح آجر به آجر ما خیلی به دنبال اعداد و رقم تعهد اعتبارات نیستیم بلکه به دنبال آن هستیم که تعداد بیشتری از مردم را درگیر موضوع مدرسه سازی کنیم، یعنی اگر تا امروز ۳۰ هزار خیر رقم 1500 میلیارد تومان را متعهد شدند ما به دنبال آن هستیم که 100 هزار خیر داشته باشیم اما با رقم‌های کوچکتر، به دنبال آن هستیم که شرایطی را فراهم کنیم که خیرین با رقم کوچک و بضاعت اندک خود هم بتوانند در مدرسه سازی مشارکت کنند.

وی در بخش دیگری یادآورشد: سامانه مهر مدرسه طراحی شده و پروژه‌هایی در آن سامانه معرفی شده است و پویش‌هایی در آن سامانه دنبال می‌شود. به نظر این اتفاق خوب به زودی رقم بخورد و استانهای ما نیز درگیر شدند و یکی از استان‌هایی که در این موضوع استاندار و امام جمعه استان درگیر شده طرح آجر به آجر و استان خراسان شمالی است. امیدواریم همانطور که استان خراسان شمالی در موضوع جمع آوری بخاری‌های نفتی و گازی پیشرو بود در طرح اجر به اجر نیز پیشرو خواهد بود.

انتهای پیام